Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Завдяки реагуванню ювенальних прокурорів Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту однієї з райдержадміністрацій Чернігівщини зобов’язано оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку орієнтовною вартістю понад 1,16 млн грн під будівлею навчального закладу

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено в повному обсязі позовні вимоги Чернігівської місцевої прокуратури та визнано бездіяльність Відділу освіти, сім`ї, молоді та спорту однієї з райдержадміністрацій Чернігівщини протиправною. Відділ зобов’язано вжити заходів до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку орієнтовною вартістю понад 1,16 млн грн під будівлею закладу освіти.

Як встановлено прокурором, Відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту міської ради тривалий час не вживав заходи до оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку під будівлею навчального закладу, допускаючи при цьому протиправну бездіяльність.

Враховуючи, що використання вказаної земельної ділянки здійснювалося із порушенням вимог чинного законодавства, а відсутність правовстановлюючих документів на неї створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною ділянкою та ризики для нормального функціонування учбового процесу, прокурором прийнято рішення про необхідність вжиття заходів представницького реагування.

В поточному році завдяки активній і послідовній позиції органів прокуратури області судами вже задоволено 14 таких позовів щодо зобов’язання оформити правовстановлюючі документи на земельні ділянки орієнтовною вартістю понад 13,9 млн грн, які перебувають у користуванні закладів освіти.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1261