Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким за замах на умисне вбивство винну особу засуджено до 7 років позбавлення волі

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду на початку листопада поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Чернігівського районного суду, яким жителю району за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство), призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 4 років позбавлення волі.

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у лютому 2018 року, в нічний час, у стані алкогольного сп’яніння, з метою позбавлення життя на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, завдав одного удару ножем в область лівої половини грудей іншій особі, заподіявши поранення серця, діафрагми та печінки. Однак смерть особи не настала, оскільки потерпілому було своєчасно надано медичну допомогу та госпіталізовано до лікарні.

Під час апеляційного розгляду прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений вчинив особливо тяжкий умисний злочин та можливі наслідки від нього у вигляді смерті, які не настали лише з огляду на дії інших осіб.

Також залишено поза увагою обтяжуючу покарання обставину (вчинення кримінального правопорушення в стані алкогольного сп’яніння). Наявність батьків похилого віку та участь у бойових діях не може бути безумовною підставою для призначення більш м’якого покарання за злочин проти життя і здоров’я.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та засудив обвинуваченого до 7 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1588