Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Прокуратура домоглась у суді справедливого покарання для обвинуваченого

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду 13 листопада цього року за скаргою прокурора скасувала вирок Щорського районного суду Чернігівської області.

Вказаним вироком обвинуваченого засуджено до 1 року обмеження волі за умисне нанесення легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125) та хуліганство (ч. 1 ст. 296) КК України.

Як з’ясувалося, заздалегідь взявши вдома палицю для ходьби з металевим штирем, зловмисник, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, вийшов у під’їзд, де дочекавшись потерпілого, безпричинно завдав йому декілька ударів, заподіявши тілесні ушкодження.

Окрім того, чоловік обвинувачувався у нанесенні тілесних ушкоджень ще двом особам біля приміщення магазину «АТБ» у м. Сновськ.

У поданій апеляційній скарзі, прокурор просив скасувати вирок зважаючи на м’якість призначеного покарання та безпідставність перекваліфікації судом дій обвинуваченого з частини 4 на частину 1 ст. 296 КК України.

Враховуючи аргументованість доводів прокурора, суд визнав, що дії обвинуваченого правильно були кваліфіковані органом досудового розслідування за ч. 4 ст. 296 КК України, оскільки злочин вчинений обвинуваченим із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Перевіряючи вирок в частині призначеного покарання, колегія підтримала позицію прокурора щодо його м’якості.

Відтак, Апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та засудив обвинуваченого за інкриміновані злочини до 4 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1285