Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Керівника слідчого відділу та двох поліцейських засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційного злочину

  

Прокуратурою області забезпечено підтримання обвинувачення у суді стосовно керівника слідчого відділу та двох поліцейських одного з районних відділів поліції у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України (закінчений замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища).

Як раніше повідомлялося, навесні минулого року УСБУ в Чернігівській області спільно з прокуратурою викрито керівника слідчого відділу та двох його пособників – поліцейських одного з райвідділів поліції області, які намагалися отримати неправомірну вигоду від особи за закриття стосовно неї кримінального провадження, пов’язаного з таємним викраденням чужого майна.

Наразі судом першої інстанції постановлено обвинувальний вирок, яким працівників поліції визнано винуватими у вчиненні корупційного злочину.

Враховуючи позицію прокурора щодо міри призначеного покарання та категорію вчиненого злочину, трьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України на строк 3 роки та конфіскацією усього належного їм на праві власності майна. Додатково судом застосовано ст. 54 КК України та поліцейських позбавлено спеціальних звань.

Вирок законної сили не набрав, упродовж 30 днів на нього може бути подана апеляція.

Принагідно повідомляємо, що прокуратурою у поточному році підтримано обвинувачення ще у двох кримінальних провадженнях, де за вироками судів 3 працівників поліції засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційних злочинів, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1376