Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Ювенальні прокурори прийняли участь у заході з нагоди 30-річчя Конвенції ООН про права дитини

  

У приміщенні Чернігівської обласної ради, 20 листопада 2019 року, ювенальні прокурори прийняли участь у заході з нагоди 30-річчя Конвенції ООН про права дитини, організованому регіональним представником Уповноваженого ВРУ з прав людини у Чернігівській області.

У заході взяли участь представники органів місцевої влади, департаменту соціального захисту населення та служби у справах дітей обласної державної адміністрації, управління Державної міграційної служби України у Чернігівській області, головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші.

Учасниками обговорено найважливіші питання забезпечення та захисту прав дитини в умовах проведення реформ. Зокрема,  соціальний захист прав дітей в умовах децентралізації, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Ювенальні прокурори проінформували присутніх про дотримання прав дітей, які потрапили у конфлікт із законом та неповнолітніх, які є потерпілими від злочинних посягань, а також особливості їх захисту органами прокуратури.

Довідково: Конвенція ООН про права дитини - міжнародний правовий документ, що визначає права дітей в державах-учасницях. Конвенція з прав дитини є першим і основним міжнародно-правовим документом обов'язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дитини. Документ складається з 54 статей, що деталізують індивідуальні права осіб віком від народження до 18 років.

Конвенція про права дитини від 20.11.1989, схвалена резолюцією 44-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН № 44/25 від 20.11.1989 та ратифікована постановою Верховної Ради України від 27.02.1991 № 789-ХІІ.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1310