Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Верховним Судом підтримано позицію прокурора щодо стягнення з винної особи 52 тис. грн за незаконну вирубку дерев в межах захисної смуги водного об’єкту

  

Верховний Суд постановою від 06.11.2019 визнав обґрунтованою та задовольнив касаційну скаргу прокурора, скасувавши рішення судів попередніх інстанцій, якими у задоволенні позовних вимог прокуратури було відмовлено.

Підставою для прокурорського реагування став факт незаконної вирубки фізичною особою 50 дерев породи вільха в межах захисної смуги водного об’єкту (вздовж берега ставка «Зарої» у Прилуцькому районі), який задокументований Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області.

Згідно проведеного Держекоінспекцією розрахунку, неправомірними діями громадянина навколишньому природному середовищу завдано понад 52 тис. грн збитків.

З метою їх відшкодування прокуратурою подано позов до суду, однак у його задоволенні судом першої та апеляційної інстанції відмовлено.

Принципово відстоюючи власну правову позицію, у листопаді 2017 року прокуратурою області на вказані судові рішення внесено касаційну скаргу, за результатами розгляду якої Верховним судом прийнято рішення про стягнення з відповідача вказаної суми збитків.

Постанова Верховного суду набрала законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Задля забезпечення реального виконання рішення суду прокуратурою вживаються відповідні заходи.
   
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1309