Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Апеляційним судом залишено в силі вирок стосовно керівника структурного підрозділу прикордонної служби, якого засуджено за вчинення корупційного злочину

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу керівника структурного підрозділу прикордонної служби «Добрянка» на вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким його визнано винуватим у вчиненні корупційного злочину, призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 24650 грн та позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах строком на три роки.

Прокурором у суді доведено, що посадовець отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 6750 гривень за сприяння у безперешкодному переміщенні через державний кордон тютюнових виробів.

Після незаконного ввезення на територію України тютюнових виробів, виготовлених у Республіці Білорусь, у кількості 450 блоків, прикордонник був затриманий працівниками СБУ при безпосередній передачі суми хабаря.

У суді обвинувачений просив скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Проте, врахувавши позицію прокурора, у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого судом відмовлено.

Вирок Деснянського районного суду набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1241