Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

Верховним Судом визнано обґрунтованими доводи прокуратури Чернігівської області щодо незаконної передачі земель у межах охоронної зони пам'ятки архітектури – Садиби Кочубея

  

Верховний Суд постановою від 13.11.2019 визнав обгрунтованою касаційну скаргу заступника прокурора Чернігівської області, скасувавши рішення судів попередніх інстанцій, якими у задоволенні позовних вимог прокуратури було відмовлено.

До суду прокурор звернувся з позовом про визнання недійсними укладених договорів купівлі-продажу та рішень сільської ради, на підставі яких у 2003 році двом фізичним особам на території Бахмацького району передано у власність земельні ділянки площею майже 1,5 га у межах охоронної зони пам’ятника архітектури XVIII ст. У подальшому вказані ділянки були відчужені іншій особі, якою розпочато будівельні роботи у межах зазначеної охоронної зони.

Зважаючи на обґрунтованість доводів, а також позицію прокуратури, справу Верховним Судом направлено на новий розгляд до суду першої інстанції для належного дослідження та перевірки наданих прокурором доказів.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1157