Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2019

Чернігівським апеляційним судом визнано справедливим призначене неповнолітньому покарання у вигляді позбавленні волі

  

Під процесуальним керівництвом Ічнянського відділу Прилуцької місцевої прокуратури здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення неповнолітнім місцевим жителем 11 крадіжок майна громадян і юридичних осіб, поєднаних з проникненням у приміщення та житло. Розмір шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями склав близько 113 тисяч гривень.

За принципової позиції прокурора, судом першої інстанції 30.07.2019 ухвалено вирок, яким неповнолітнього за вчинене засуджено до позбавлення волі. При обранні міри покарання були враховані щире каяття у скоєному та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень, неповнолітній вік обвинуваченого, часткове повернення викраденого. Покарання призначено із застосуванням положень ст. 69 КК України.

Не погодившись з рішенням суду, обвинувачений оскаржив вирок до Чернігівського апеляційного суду з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі обвинуваченого внаслідок суворості.

За результатами апеляційного розгляду 12.12.2019 суд, підтвердивши правомірність позиції сторони обвинувачення, не знайшов підстав для зміни вироку в частині призначеного покарання.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1314