Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

Задоволено 276 позовів прокурорів на понад 518 млн грн

  

У поточному році вже задоволено 276 позовів прокурорів на понад 518 млн грн, ще майже 7 млн грн добровільно відшкодовано за закритими справами. Попереджено незаконне вибуття майна на суму 1,4 млн грн. Повернуто та попереджено до вибуття 1803 га земель, що є одним з найкращих показників по державі.

На розгляді в судах залишається ще 100 позовів на 46 млн грн.

За результатами моніторингу судових рішень та ефективної реалізації повноважень щодо вступу у справи за позовами інших осіб упереджено стягнення майже 400 млн грн бюджетних коштів.

Також забезпечується контроль за повнотою та своєчасністю виконання судових рішень за позовами органів прокуратури. За наявності порушень при здійсненні виконавчого провадження забезпечується своєчасне оскарження дій чи бездіяльності державних виконавців. За минулий період поточного року вже задоволено 71 таку скаргу, внесених в порядку відомчого контролю та до суду. Як результат, наразі забезпечено реальне виконання судових рішень на 589 млн грн із 657 млн грн, що підлягають виконанню, тобто майже 90%.

Прокурорами забезпечено особисту участь у розгляді судами 182 справ, підготовлено та внесено 280 процесуальних документів (заперечень, відзивів, клопотань).

Крім того, за активної позиції прокурорів судами апеляційної інстанції задоволено 21 апеляційну скаргу на необґрунтовані рішення місцевих судів. Верховним Судом задоволено 8 касаційних скарг регіональної прокуратури. Сума за рішеннями, скасованими за апеляційними та касаційними скаргами прокурорів склала майже 30 млн грн.

У ході реалізації представницьких повноважень забезпечено реагування на факти порушень на різних напрямах правозастосовчої діяльності.

Серед найбільш актуальних позовів, поданих прокурорами: щодо повернення у розпорядження держави цілісного майнового комплексу ДП «Хлібна база №87» ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», щодо передачі частини гуртожитку державного житлового фонду, розташованого у м. Чернігові по проспекту Перемоги у комунальну власність територіальної громади міста, визнання недійсними результатів аукціону з продажу комунального майна вартістю 1,4 млн грн в межах ліквідаційної процедури КП «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою», визнання недійсним договору про передачу права експлуатації 80 гідротехнічних споруд, що перебували на балансі ДП «Укрриба» та багато інших.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1227