Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму понад 3 мільйони гривень

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області слідчим управлінням ГУ ДФС у Чернігівській області завершено розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, будучи генеральним директором товариства з обмеженою відповідальністю, умисно ухилився від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

В порушення вимог Податкового кодексу, обвинувачений безпідставно не задекларував об’єкти нерухомого майна, які перебувають у власності підприємства, у податковій звітності.

Наразі, завдяки злагодженим діям прокурора у кримінальному провадженні та слідчого, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1350