Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2020

Прокуратура через суд вимагає забезпечити належне збереження гідрологічного заказника площею 210 га

  

З метою охорони та збереження в природному стані низинного осокового болота у заплаві річки Сейм, що входить до складу природно-заповідного фонду України, у 1984 році, рішенням Чернігівської обласної ради, створений гідрологічний заказник місцевого значення «Обмачівське» площею 210 га.

Згідно охоронного зобов’язання від 11.09.2001 зазначений заповідний об’єкт передано під охорону Обмачівській сільській раді Бахмацького району.

Водночас з’ясовано, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», його межі в натурі не встановлено, що фактично унеможливлює його належне збереження.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурором скеровано до суду позов про визнання протиправною бездіяльності органу місцевого самоврядування, якому передано під охорону гідрологічний заказник, щодо не проведення робіт із винесення та закріплення в натурі меж об’єкту природно-заповідного фонду, закріплення їх в натурі (на місцевості).

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду позов задоволено у повному обсязі.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1374