Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який здійснив наїзд на велосипедиста та залишив його в небезпеці

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286        КК України), та залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан (ч. 1 ст. 135 КК України).

Слідством установлено, що у жовтні 2019 року водій автомобіля марки «ЗАЗ», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку по вул. Кільцевій у м. Чернігові.

Після наїзду на чоловіка водій не зупинив керований ним автомобіль та зник з місця пригоди. При цьому не вжив жодних можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілому, який перебував у небезпечному для життя стані.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження, від яких помер.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1227