Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглась реальної міри покарання особам, які незаконно заволоділи транспортним засобом

  

Прокуратура довела перед судом, що чоловік та жінка, які вже мали раніше проблеми із законом, мають відбути реальне покарання за незаконне заволодіння транспортним засобом та викрадення документів на автомобіль (ч. 2 ст. 289, ч. 1      ст. 357 КК України).

Так,  судами першої та апеляційної інстанції достовірно встановлено, що обвинувачені 10 вересня 2018 року відкрито, всупереч волі власниці, незаконно заволоділи транспортним засобом  та свідоцтвом про реєстрацію даного автомобіля.

Вироком Ніжинського міськрайонного суду вказаних осіб визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень та за сукупністю злочинів кожного засуджено до 5 років позбавлення волі, проте на підставі ст. 75 КК України звільнено від реального відбування.

Указаний вирок прокурором оскаржено в апеляційному порядку. Сторона обвинувачення звернула увагу суду на ступінь тяжкості скоєного злочину, відсутність пом’якшуючих обставин, не визнання обвинуваченими своєї вини на час розгляду справи у суді.

Крім того, наявна обтяжуюча обставина – вчинення злочину у присутності малолітньої дитини.

Як результат, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції прокурора та засудив обвинувачених до реального позбавлення волі строком на 5 років.
Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1247