Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Господарський суд підтримав позицію прокурора щодо необхідності відшкодування майже 90 тис. грн за несвоєчасне виконання зобов’язань

  

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн пайового внеску у створення та розвиток інфраструктури населеного пункту.

З’ясовано, що після завершення будівництва об’єкта у м. Мена та введення його в експлуатацію, забудовник фактично відмовився від сплати визначених угодою коштів у місцевий бюджет.

З метою їх стягнення, прокурор звернувся з позовними заявами до суду, які обґрунтовано задоволені.

Також, враховуючи тривалий строк прострочення виконання зобов’язань, прокурором подано до суду ще один позов про стягнення штрафних санкцій та пені в сумі 87 тис. грн.

За результатами розгляду справи, господарським судом Чернігівської області 14.01.2020 позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Окрім того, прокуратурою підготовлено до суду новий позов в інтересах Менської міської ради до цього ж суб’єкта господарювання про стягнення 447,7 тис. грн пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Мена, інфляційних втрат, пені та штрафних санкцій у зв’язку з невиконанням умов договору. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1194