Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

Після апеляційного розгляду набрав законної сили вирок суду, яким слідчого Чернігівського відділу поліції засуджено до позбавлення волі за вчинення корупційного злочину

  

За принципової позиції прокуратури області в апеляційному суді підтверджено законність вироку суду першої інстанції, яким слідчого Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області засуджено за отримання неправомірної вигоди.

Так, судами першої та апеляційної інстанцій встановлено, що слідчий одержав від громадянина неправомірну вигоду за прийняття процесуального рішення про закриття кримінального провадження, яке ним розслідувалося.

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 19.04.2019 правоохоронця засуджено за вчинення корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України до 5 років 2 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України строком на 2 роки та конфіскацією усього належного на праві власності майна. Додатково судом застосовано ст. 54 КК України та позбавлено слідчого спеціального звання «лейтенанта поліції».

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням захисником обвинуваченого його оскаржено в апеляційному порядку.

За результатом апеляційного перегляду суд погодився з позицією державного обвинувача щодо обставин вчиненого злочину, правової кваліфікації дій правоохоронця та міри покарання, яка йому призначена.
Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1380