Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Прокуратура Чернігівської області скерувала до суду обвинувальний акт за фактами вербування дівчат з метою їх сексуальної експлуатації на території Російської Федерації

  

Прокуратура Чернігівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Бахмач, яка за попередньою змовою зі своєю донькою, займалась вербуванням, переховуванням та переміщенням молодих дівчат за кордон для подальшої сексуальної експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України).

Так, за даними слідства, мешканки міста Бахмач підшукували молодих дівчат з привабливою зовнішністю задля їх працевлаштування на території Російської Федерації. З цією метою зловмисниці розміщували оголошення на сайтах знайомств, у подальшому організовували зустрічі з потерпілими, під час яких шляхом умовлянь та переконань схиляли їх до роботи повіями.

За вербування шістьох дівчат з метою надання ними послуг сексуального характеру зловмисниці отримали 1200 доларів США та 10300 російських рублів.

Одна з потерпілих була передана невстановленій досудовим розслідуванням особі у м. Петропавловськ-Камчатський Російської Федерації.
При спробі перетнути державний кордон ще п’ятьма дівчатами, злочинні дії були припинені правоохоронними органами.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1654