Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

Стан протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією

  

Боротьба із корупцією є одним із найважливіших компонентів побудови правової демократичної держави.

Запорукою ефективного здійснення прокурором своїх повноважень у сфері запобігання та протидії корупції є забезпечення невідворотності покарання, поновлення порушених прав і свобод громадян та інтересів держави, відшкодування збитків, завданих такими діяннями, виявлення й усунення причин і умов, що сприяли їх вчиненню.

Відтак прокуратурою Чернігівської області постійно здійснюються заходи щодо об’єднання зусиль та координації спільних дій правоохоронних органів області, спрямованих на посилення протидії корупційним проявам у регіоні.

Лише протягом січня 2020 року складено та направлено до судів Чернігівської області 27 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, з них за порушення вимог фінансового контролю – 19 та порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів – 8.

Завдяки якісному вивченню матеріалів та виваженій стратегії прокурорів, судами Чернігівської області упродовж січня 2020 року розглянуто 8 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією з постановленням рішень про притягнення осіб до відповідальності, зокрема колишнього працівниками органів поліції та депутата сільської ради.

На даний час на розгляді у судах Чернігівської області перебувають 33 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, у тому числі протоколи складенні у минулих роках.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1114