Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

Упродовж січня 2020 року за вчинення злочинів проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх засуджено 2 осіб

  

Органами прокуратури області приділяється підвищена увага до розслідування та підтримання обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх.

Завдяки злагодженій роботі ювенальних прокурорів у січні 2020 року забезпечено ухвалення 2 вироків щодо 2 осіб, які обвинувачувались у вчиненні злочинів, пов’язаних з насильством та розбещенням дітей.

Зокрема, одним з районних судів області засуджено 26-річного місцевого жителя, який обвинувачувався у вчиненні сексуального насильства стосовно 15-річної дівчини. За скоєний злочин, який кваліфіковано за ч. 3 ст. 153 КК України, зловмиснику призначено 6 років позбавлення волі.

Іншим судом ухвалено вирок стосовно 51-річного жителя області, раніше судимого за розбещення неповнолітніх, якого засуджено за повторне розбещення трьох дівчат молодшого шкільного віку. За вказані дії, які кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 156 КК України, обвинуваченому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Обидва засуджених очікуватимуть набрання вироками законної сили під вартою.

Окрім того, у січні 2020 року за безпосередньої участі ювенальних прокурорів Чернігівським апеляційним судом підтверджена законність та обґрунтованість вироку суду першої інстанції, яким 52-річного жителя області засуджено за вчинення розпусних дій щодо 12-річної дівчини.

Судом першої інстанції обвинуваченому за ч. 2 ст. 156 КК України призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

За принципової позиції ювенального прокурора в апеляційній інстанції суд не знайшов підстав для задоволення апеляційної скарги сторони захисту, в якій ставилось питання про пом’якшення вироку та застосування до обвинуваченого іспитового строку.

Вказана категорія кримінальних проваджень перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1261