Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2020

Прокурори підтримали обвинувачення у справі про самовільне зайняття майже 46 га особливо цінних земель

  

За принципової позиції прокуратури Чернігівської області суд засудив місцевого жителя за самовільне зайняття земельних ділянок особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Встановлено, що обвинувачений був відповідальним за оброблення земель фермерського господарства. Упродовж 2019 року за його вказівкою підпорядковані працівники здійснювали вирощування сільськогосподарських культур на земельних ділянках історико-культурного призначення площею майже 46 га.

У ході судового розгляду обвинувачений визнав свою винуватість у повному обсязі. Збитки на суму майже 300 тис. грн. відшкодовані на користь територіальної громади шляхом перерахунку коштів, які отримані внаслідок реалізації незаконно вирощеного врожаю на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за клопотанням органу досудового розслідування.

Довідково: вказані землі розташовані в межах пам’яток археології місцевого значення  поселення «Курганки» та «ВИГОРИ», а також пам’яток археології місцевого значення  поселення «Зайці-1» та «Зайці-2».

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1569