Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

Під головуванням прокурора Чернігівської області Андрія Парусова відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

  

Під головуванням прокурора області Андрія Парусова за участю начальника ГУНП в області Едуарда Альохіна, т.в.о. начальника УСБ України у Чернігівській області – Володимира Познякова, в.о. начальника ГУ ДФС у Чернігівській області – Олександра Марухленка, начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Чорного 27 лютого проведено координаційну нараду щодо ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам, та на пріоритетних напрямах.

Участь у нараді також взяли перший заступник прокурора області Філіп Бєликов, керівники місцевих прокуратур, начальники галузевих відділів апарату прокуратури, правоохоронці регіонального та місцевого рівнів, а також заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Подорван.

Відкриваючи захід, прокурор області зазначив, що соціально-економічні та політичні процеси сьогодення вимагають від усієї правоохоронної системи максимального зосередження на виконанні поставлених завдань.

«Насамперед це стосується покращення криміногенної ситуації в регіоні, попередження злочинних проявів у всіх сферах життя, реальне поновлення прав потерпілих, захисту інтересів держави. А працювати, на жаль, є над чим» - відмітив Андрій Парусов.

Кількість кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення майже на третину вища ніж у середньому по державі (139,4 проти 105,7). На понад17 відсотків збільшилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, на 27,5 відсотків – умисних тяжких тілесних ушкоджень. Їх левова частка вчинена у стані алкогольного сп’яніння.

При цьому зменшилася кількість умисних вбивств, всі з яких розкрито; злочинів проти власності (- 6,3%), з них на 10,1% - крадіжок, на 38,9% - грабежів, на 10,8% - розбоїв. На 12,5% менше обліковано порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, майже на 38% - проти громадського порядку та моральності.

Підвищено активність з виявлення злочинів у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також злочинів у сфері службової та професійної діяльності.

Окрім іншого, на нараді приділено увагу питанням протидії незаконному гральному бізнесу, діяльності нелегальних автозаправних станцій, тіньовому обігу деревини, порушенням у сфері виробництва та реалізації спирту, а також порушенням у земельній сфері, передусім про рейдерське захоплення майна та землі сільськогосподарських підприємств.

На цих питаннях акцентував увагу у своєму виступі перший заступник прокурора області. «Результати боротьби з кримінальними правопорушеннями щодо незаконного видобутку корисних копалин, порубки лісу та реалізації незаконно отриманої деревини, у тому числі шляхом експорту, залишаються неадекватними стану законності у цих сферах» - вказав Філіп Бєликов.

Керівники правоохоронних відомств у співдоповідях інформували про результати вжитих заходів та шляхи протидії злочинності в регіоні.

«Обговорення стану протидії злочинності яскраво засвідчило необхідність невідкладного спрямування усіх зусиль правоохоронних органів. Впевнений, спільні заходи, взаєморозуміння та зустрічна ініціатива дадуть позитивний результат»підвів підсумки Андрій Парусов.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1684