Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

На Чернігівщині викрито групу, яка тривалий час вербувала жінок для роботи в країнах ЄС у сфері надання сексуальних послуг

  

     Під процесуальним керівництвом прокуратури області припинено діяльність групи осіб, які вербували українок з метою експлуатації за кордоном.
     Іноземець, який проживав у м. Чернігові, організував канал переміщення жінок через державний кордон України. Чоловік разом із місцевою жителькою підшукував та вербував жінок із малозабезпечених верств населення для роботи за кордоном у сфері надання сексуальних послуг. Надалі спільники доправляли їх до місця майбутньої роботи.
     Під час спроби переправлення групи жінок до країн ЄС іноземця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі тривають першочергові слідчі дії.
     З урахуванням зібраних доказів організатору та його спільникам буде повідомлено про підозру та вирішено питання щодо обрання запобіжних заходів. 

     Довідково: ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми) передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 12 років.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1273