Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2020

Прокуратура домоглась реального покарання ще для двох колишніх поліцейських

  

Завдяки активній позиції прокурорів Чернігівський апеляційний суд залишив у силі призначене судом першої інстанції покарання для двох колишніх поліцейських – 5 років ув’язнення для кожного з дворічним позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та конфіскацією усього належного на праві власності майна. Також,  поліцейських позбавлено спеціальних звань.

Згідно з обвинуваченням, визнаним судом доведеним, поліцейські отримали від громадянина 8 тис. грн. за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інкримінували їм одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За результатом апеляційного перегляду суд підтвердив не лише обґрунтованість правової позиції державного обвинувача щодо міри призначеного покарання, але й обставини вчиненого злочину та правову кваліфікацію дій правоохоронців.

Відтак, суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг сторони захисту. На даний час рішення суду вступило у законну силу.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1243