Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом незаконних порубок лісу, що спричинило шкоду в розмірі понад 700 тис. грн.

  

За процесуального керівництва Прилуцької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев.

За версією слідства, упродовж червня - липня 2019 року група осіб за попередньою змовою здійснила незаконну вирубку 77 дерев породи «дуб», «клен» та «акація» у захисних насадженнях неподалік м. Прилуки, частину з яких реалізувала мешканцям області.

Вказаними діями навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 700 тис. грн.

Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 246 КК України направлено до суду для розгляду по суті. Крім того, прокурорами вжито заходів щодо накладення арешту на автомобіль марки «Mersedes-Benz», котрий використовувався для незаконного транспортування лісоматеріалів.

Також до суду скеровано позовну заяву щодо стягнення заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1302