Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Прокуратура повідомила про підозру у заволодінні майже півмільйона гривень бюджетних коштів, виділених для будівництва лікарні

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області поліцією повідомлено про підозру двом особам, дії яких призвели до заволодіння бюджетними коштами у розмірі майже півмільйона гривень.

За даними слідства, у листопаді 2015 року між підрядною організацією та відповідним управлінням облдержадміністрації укладено договір про будівництво дільничої лікарні. Вивченням стану фактичного виконання будівельних робіт встановлено невідповідність їх обсягів та вартості даним, задекларованим в актах виконаних робіт та довідках про їх вартість.

Як наслідок, керівнику суб’єкта господарювання інкриміновано службове підроблення та заволодіння бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України), інженеру з технічного нагляду, який здійснював роботи згідно з цивільно-правовим договором, – підроблення документа та пособництво у заволодінні бюджетними коштами (ч. 2 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 4        ст. 191 КК України).

Досудове розслідування за вказаним фактом триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1222