Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку історико-культурного призначення

  

Прокуратура Чернігівської області звернулася до Куликівського районного суду з позовом в інтересах держави про визнання недійсним наказу Держгеокадастру, скасування запису про реєстрацію та повернення земельної ділянки історико-культурного призначення.

Прокуратурою з’ясовано, що у липні 2018 року обласним Держгеокадастром, в порушення вимог Земельного кодексу України, за рахунок земель історико-культурного призначення державної власності, відведено у приватну власність громадянина земельну ділянку площею 0,12 га для індивідуального садівництва. Із спеціально уповноваженим органом у сфері охорони культурної спадщини прийняття такого рішення не погоджувалося.

Зазначене стало підставою для позову.

Довідково: за даними Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації зазначена земельна ділянка знаходиться  в адміністративних межах Горбівської сільської ради Куликівського району області в межах пам’ятки археології місцевого значення «Ледань» ІІ тис. до н.е., ХІІ-ХІІІ ст., затвердженої рішенням виконкому Чернігівської обласної Ради народних депутатів від 28.07.1987.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1202