Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2020

За шахрайські дії з коштами державного підприємства особу притягнуто до кримінальної відповідальності

  

Прилуцькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні за фактом заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами підприємства, 100 % акцій якого належить державі (ст. ст. 190, 358 КК України).

За даними слідства, інспектор по кадрам одного з товариств у Прилуцькому районі внесла до табелю використання робочого часу завідомо неправдиві відомості про перебування  упродовж  січня – грудня  2018 року  на робочому місці свого чоловіка, який  знаходився у трудових відносинах з вказаним підприємством.

При цьому обвинувачена достовірно знала, що у цей період чоловік фактично був за кордоном та не виконував свої обов’язки на підприємстві.

В результаті таких дій працівнику незаконно нараховано та виплачено заробітну плату. Отриманими коштами жінка розпорядилася на власний розсуд.

Збитки обвинуваченою відшкодовані під час досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1149