Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

Верховним Судом підтверджено законність вироку за вчинення корупційного злочину

  

За принципової позиції прокуратури області Верховним Судом залишено в силі покарання у вигляді реального позбавлення волі лісничому ДП «Остерський військовий лісгосп», якого було засуджено за отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, у червні 2017 року обвинувачений вимагав та одержав від фермера 90 тис. грн. неправомірної вигоди за позитивне вирішення питання щодо відпуску деревини.

Судом колишнього лісничого Державного підприємства «Остерський військовий лісгосп» визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного на праві власності майна.

Також позбавлено права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.

Не погоджуючись із вироком та ухвалою Чернігівського апеляційного суду про залишення вироку без змін, сторона захисту звернулася до Верховного суду із касаційною скаргою.

За результатами перегляду Верховний Суд підтвердив обґрунтованість правової позиції державного обвинувача щодо більшості обставин вчиненого злочину, проте змінив міру покарання. Призначив замість 5 років позбавлення волі 4. У решті судові рішення залишено без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1137