Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Чернігівська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом неналежного виконання лікарем своїх професійних обов’язків

  

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків (ч. 2     ст. 140 КК України).

За даними слідства, лікар-стоматолог однієї з дитячих лікарень міста Чернігова за результатами огляду 12-річної дитини не повно встановила їй діагноз. Як наслідок, необхідне лікування наявної у неповнолітньої недуги не проводилося, що в подальшому призвело до виникнення у потерпілої ускладнень. 

Так,  через неналежне виконання лікарем своїх обов’язків, зокрема не дотримання вимог клінічного протоколу лікування захворювання, у неповнолітньої встановлено погіршення стану здоров’я, яке віднесено до середнього ступеня тяжкості.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до  суду.

Санкція ч. 2 ст. 140 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1286