Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Судом касаційної інстанції підтверджено законність вироку, яким слідчого поліції засуджено за корупційний злочин до позбавлення волі

  

За принципової позиції прокуратури області Верховним Судом 20.05.2020 залишено без змін вирок, яким слідчого Чернігівського відділу поліції визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та засуджено до 5 років та 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного на праві власності майна. Також позбавлено спеціального звання «лейтенанта поліції» та права обіймати посади у правоохоронних органах України на строк 2 роки.

Нагадаємо, слідчий Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 7800 грн за прийняття процесуального рішення про закриття кримінального провадження, яке ним розслідувалося.

Не погоджуючись із вироком та ухвалою Чернігівського апеляційного суду про залишення вироку без змін, сторона захисту звернулася до Верховного суду із касаційною скаргою. Однак у суді прокурорами були спростовані всі доводи сторони захисту, результатом чого стала відмова у задоволенні скарги засудженого та його захисника. Рішення судів першої та апеляційної інстанції залишені без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1374