Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Питання законності передачі земель в смт Седнів у приватну власність обговорено на нараді у прокуратурі області

  

Заступник прокурора області Михайло Подоляк  провів робочу нараду щодо законності передачі земель в смт Седнів у приватну власність. У роботі наради взяли участь заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Тарас Гаращенко, а також  представники Седнівської селищної ради – Михайло Шевчик, Сергій Маслов та Олександра Бестужева.

Як раніше повідомлялося, земельні ділянки площею 5 га, які використовувалися місцевими жителями селища міського типу Седнів як пасовище, були передані у приватну власність. Зокрема, відповідно до даних Публічної кадастрової карти, земельні ділянки площею 3 га знаходяться у межах нормативної прибережної захисної смуги водного об’єкту – річки Снов. При цьому одну з ділянок площею 2 га за ініціативи її нового власника поділено на 20 земельних ділянок площею по 10 соток кожна, окремі з яких наразі відчужуються іншим громадянам.

Так, під час обговорення цього питання заступник прокурора області зазначив, що вказана ситуація потребує невідкладного втручання органів прокуратури. «Кричущі порушення при передачі земель говорять самі за себе. І ми маємо об’єднати наші зусилля задля повернення земель державі та безпосередньо жителям Седнєва» - підкреслив Михайло Подоляк.

За результатами наради прийнято рішення щодо підготовки прокуратурою проектів позовних заяв до суду про витребування земель із незаконного володіння у можливий найкоротший строк, з урахуванням часу, необхідного для належного оформлення матеріалів, що використовуватимуться як докази у суді.

У свою чергу учасники обговорення заявили про свою готовність та підтримку у вирішенні робочих питань та надання необхідних матеріалів.

Водночас, стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за цими фактами, перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Відтак, регіональною прокуратурою забезпечується подальше комплексне реагування на встановлені порушення з метою повернення земель у розпорядження держави і територіальної громади та притягнення винних до встановленої законом відповідальності.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1328