Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

Чоловіку, який погрожував судді та прокурорам вбивством, повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області мешканцю Городнянського району повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345, ч. 1 ст. 377 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, чоловік, під час розгляду стосовно нього справи за фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян (ч. 1 ст. 259 КК України),  надіслав на адресу Чернігівської місцевої прокуратури заяву, в якій висловив погрозу вбивством прокурору, який підтримував обвинувачення у вказаній справі, та щодо керівника цієї прокуратури. Пізніше направив ще одного листа з погрозами про вбивство на адресу судді.

Відтак, органом досудового розслідування особа обґрунтовано підозрюється в погрозі вбивством щодо працівників прокуратури у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків та щодо судді у зв’язку із здійсненням правосуддя.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1327