Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Двох осіб судитимуть за розбійний напад

  

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області  завершено розслідування кримінального провадження стосовно двох осіб, які обвинувачуються у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з насильством та проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

За даними слідства, 15 лютого 2020 року двоє обвинувачених проникли до будинку у с. Калиновиця Варвинського району та спричинили господарці тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. В подальшому, користуючись її безпорадним станом, заволоділи грошима у сумі 20 тисяч доларів США, золотими прикрасами, біжутерією та продуктами харчування.

Окрім того, один із зловмисників прихопив із собою паспорт потерпілої для виїзду за кордон.

Відтак, прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного фігуранта за ч. 3 ст. 187 КК України, іншого – за ч. 3 ст. 187, ч. 3  ст. 357 КК України.

У разі доведення вини особам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі вони перебувають під вартою.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1209