Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

Керівник лісогосподарського підприємства обвинувачується прокуратурою у одержанні хабара

  

Прокуратура Чернігівської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника агролісогосподарського підприємства, якого в березні 2020 року викрито на отриманні хабара.

За даними слідства, посадовець повідомив підприємцю про необхідність надання неправомірної вигоди за безперешкодний продаж деревини. Розмір хабара залежав від кількості лісопродукції та складав 100 грн за її кубічний метр. Так, за відпуск 70 м3 лісу фігурант отримав майже 8 тис. грн.

Окрім того, обвинувачений вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягів поставки лісоматеріалів до договору, укладеного з фізичною особою-підприємцем раніше.

Відтак, керівник підприємства обгрунтовано обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди (ч. 1, ч. 3 ст. 368 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Розгляд вказаної справи відбудеться в Новозаводському районному суді міста Чернігова. Підтримання публічного обвинувачення буде забезпечуватись прокурорами регіональної прокуратури.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1187