Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Прилуцькі прокурори підтримали державне обвинувачення у корупційній справі

  

Державне обвинувачення у суді стосовно особи, причетної до привласнення бюджетних коштів, підтримували прилуцькі прокурори. Вони обвинувачували керівника підрядної організації міста Прилуки у привласненні чужого майна та службовому підробленні (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Зазначимо, що у суді обвинувачений своєї вини у інкримінованих злочинах не визнав, перешкоджав встановленню істини у справі перекрученням фактичних даних. При цьому прокурором доведено, що керівник підрядної організації, достовірно знаючи, що роботи з капітального ремонту  Прилуцької ДЮСШ в повному об’ємі не виконані, підписав акти виконаних робіт та довідки про їх вартість, тим самим надавши їм статусу офіційних.

В результаті підписання вказаних документів підрядчик привласнив понад 75 тис. грн бюджетних коштів.

Вироком Прилуцького міськрайонного суду області від 01.06.2020 його засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Також прокурором доведено винуватість начальника управління капітального будівництва, який був замовником проведення робіт з капітального ремонту ДЮСШ, у службовому підробленні (ч.1 ст. 366 КК України). Його суд засудив до штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Інженера з технічного нагляду суд визнав винним у підробленні за ч. 1 ст. 358 КК України, проте у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності звільнив від покарання на підставі ч. 5 ст. 74 КК України.
Вирок законної сили не набрав.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1135