Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2020

Прокуратура вимагає повернути дослідному господарству на Чернігівщині землю площею 130 га

  

Прокуратурою Чернігівської області, за погодженням з Офісом Генерального прокурора, заявлено позов до суду в інтересах Кабінету Міністрів України про визнання недійсним наказу Держгеокадастру в області, яким припинено право державного підприємства на користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею майже      130 га.

Прокуратурою встановлено, що за наказом Головного управління Держгеокадастру в області припинено право                 ДП «Дослідне господарство «Івківці» Національної академії аграрних наук України» користуватись частиною землі, яку було виділено йому для ведення сільського господарства. Окрім того, ці землі відносяться до категорії особливо цінних.

Відповідно до Закону України «Про особливості правового режиму діяльності Національної академії наук України, національних галузевих академій наук та статусу їх майнового комплексу» та Земельного кодексу України правом вилучення земель цієї категорії з постійного користування держпідприємств наділений виключно Кабінет Міністрів України.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1129