Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

15 років за вбивство з корисливих мотивів

  

Менський районний суд області підтримав позицію прокуратури та визнав винуватим жителя смт Березна у вчиненні злочинів, передбачених ст. ст. 115, 187, 190 Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у грудні 2019 році обвинувачений прибув до господарства жителів смт Березна, де дерев’яною палицею завдав декілька ударів по голові 82-річному чоловіку, а трохи згодом наніс смертельний удар ножем в грудну клітину.

Також зловмисник намагався вбити сина потерпілого, проте смерть останнього не настала з причин, що не залежали від його волі. При цьому обвинувачений намагався відшукати будь-які матеріальні блага для особистого збагачення, однак заволодів лише кишеньковим годинником, мобільним телефоном та грошовими коштами в розмірі 350 гривень.

Напередодні вбивства, користуючись добросусідськими відносинами з потерпілим, обвинувачений  приходив повернути борг у сумі 200 грн. Маючи при собі сувенірну грошову купюру з написом «П’ятсот сувенірів», передав її чоловіку, який через свій похилий вік та поганий зір не розпізнав обману та віддав шахраю 300 гривень решти.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1181