Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2020

Верховним Судом підтверджено законність вироку, яким двох поліцейських засуджено за корупційний злочин

  

За принципової позиції прокуратури Чернігівської області Верховним Судом залишено без змін вирок, яким поліцейських Прилуцького відділу поліції визнано винними у вчиненні корупційного злочину (ч. 3 ст. 368 КК України) та засуджено до 5 років  позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їх позбавлено спеціальних поліцейських звань та  права обіймати посади у правоохоронних органах України на 3 роки.

Нагадаємо, поліцейські одержали від особи неправомірну вигоду у розмірі 8 тисяч гривень за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння).

Не погоджуючись із вироком суду першої інстанції та ухвалою Чернігівського апеляційного суду про залишення вироку без змін, сторона захисту звернулася до Верховного Суду із касаційною скаргою. Однак у суді прокурорами були спростовані усі їх доводи, результатом чого стала відмова у задоволенні поданої скарги. Рішення судів першої та апеляційної інстанції залишені без змін.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1371