Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

Чернігівська місцева прокуратура виявила порушення під час проведення публічних закупівель газу

  

Чернігівська місцева прокуратура 23 червня 2020 року звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом, в якому вимагає визнати недійсними додаткові угоди до договору поставки природного газу та стягнути з постачальника понад 160 тис. грн надмірно сплачених грошових коштів.

Прокуратурою встановлено, що відділом освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації у листопаді 2018 року укладено договір з суб’єктом господарювання щодо постачання природного газу до навчальних закладів Чернігівського району. У подальшому сторонами вказаного договору упродовж грудня 2018 року укладено дві додаткові угоди, відповідно до яких суттєво зменшено обсяги поставок газу, натомість ціну на газ збільшено на 20,99 %. Така зміна мотивована начебто коливанням ціни на ринку товарів цієї категорії.

Водночас з’ясовано, що зміни до договору внесені на підставі документів, які фактично не містять жодного підтвердження зростання ціни газового палива. Таким чином, додаткові угоди укладено за відсутності підстав, передбачених ч. 4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі».

За позовом прокуратури судом відкрито провадження.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1354