Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2020

На Чернігівщині прокуратура вимагає визнати за державою право на базу відпочинку, що безпідставно перейшла у приватну власність

  

Ніжинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому вимагає визнати за державою право власності на базу відпочинку загальною площею понад 700 м2.

Встановлено, що об’єкти бази відпочинку, які розташовані на території Козелецького району та розміщені на земельній ділянці лісового фонду, яка перебувала у довгостроковому користуванні державного підприємства «Українська студія хронікально-документальних фільмів», незаконно вибули з державної власності.

У ході опрацювання даних Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно з’ясовано, що  приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу на підставі підроблених документів до Реєстру внесено відомості, відповідно до яких власником об’єктів бази відпочинку є приватний суб’єкт господарювання.

Окрім того, у подальшому вказані об’єкти нерухомості неодноразово відчужувалося юридичним особам на підставі низки укладених цивільно-правових угод.

Відтак, спір про витребування майна із незаконного володіння вирішуватиметься у судовому порядку.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1419