Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Органами прокуратури області вживаються заходи до передачі гідроспоруд у комунальну власність територіальних громад

  

Менський місцевий прокурор у червні поточного року звернувся до суду з позовом, в якому вимагав визнати протиправною бездіяльність однієї з селищних рад Новгород-Сіверського району та зобов’язати орган самоврядування вчинити дії щодо набуття у комунальну власність майна інженерної інфраструктури водних об’єктів: проїзної греблі довжиною 320 м та водоскидної споруди, що входять до меліоративної системи «Убідь».

Позов заявлено за результатами вивчення інформації Деснянського басейнового управління водних ресурсів про те, що на території області значна кількість гідротехнічних споруд не знаходяться на балансі місцевих органів влади чи самоврядування, тобто фактично є безгосподарськими. Внаслідок зазначеного більшість споруд перебуває у занедбаному стані, що практично унеможливлює їх використання за функціональним призначенням.  Наведене, у свою чергу, може вкрай негативно позначитися на меліорації земель та забезпеченні техногенної безпеки.

Тому, приймаючи до уваги обґрунтованість позовних вимог прокурора та важливість цього питання, 25.06.2020 на сесії сільської ради прийнято рішення про взяття на облік зазначених гідротехнічних споруд. Для цього депутати  вирішили звернутися із заявою до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

За таких обставин прокурором ініційовано закриття провадження у вказаній судовій справі.

Ще 6 позовів цієї категорії знаходяться на розгляді в судах.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1420