Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Екс-поліцейський обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди

  

Прокурорами регіональної прокуратури спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві працівника поліції викрито у вчиненні корупційного злочину.

Як з’ясувалося, співробітник одного із територіальних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області отримав  від громадянина неправомірну вигоду. Правоохоронець обіцяв не складати протокол про адміністративне правопорушення за відмову від проходження тесту на стан сп’яніння особою, яка керує транспортним засобом. Також за отриману суму зобов’язувався не вилучати транспортний засіб.

Поліцейського викрито після отримання хабара. На підставі достатньої сукупності доказів правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою дій з використанням наданого їй службового становища).

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт стосовно екс-поліцейського 26.06.2020 скеровано до суду.

У разі доведення вини особі загрожує покарання до 4 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1359