Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

Досудове розслідування за фактом умисного вбивства у місті Сновську завершено

  

Ювенальним прокурором регіональної прокуратури затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 24-річного хлопця, яке трапилося наприкінці січня 2020 року у м. Сновську. Досудове розслідування за вказаним фактом завершено.

За даними слідства, троє осіб 15, 17 та 22 років, діючи умисно з метою заволодіння майном потерпілого, здійснили розбійний напад, поєднаний з заподіянням йому тяжких тілесних ушкоджень. У подальшому цинічно вбили молодого чоловіка, переслідуючи корисливий мотив.

Дії обвинувачених кваліфіковані за п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України як умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та розбійний напад, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Повнолітньому співучаснику також інкриміновано злочин, передбачений ч. 1 ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність).

Усі фігуранти тримаються під вартою. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, ч. 4 ст. 187 КК України  - позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна, ч. 1 ст. 304 КК України - позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Довічне позбавлення волі не застосовується до осіб, що вчинили злочин у віці до 18 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1471