Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2020

У справі щодо замаху на вбивство працівників правоохоронного органу ухвалено вирок

  

Прокурором Корюківського відділу Менської місцевої прокуратури доведено у суді винуватість мешканця міста Корюківка, який обвинувачувався у вчиненні замаху на вбивство працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ст. 348 КК України).

Встановлено, що 22 червня 2019 року мешканець міста Корюківка, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання здійснив напад на двох працівників поліції, які прибули за викликом дружини обвинуваченого. Жінка повідомила про факт застосування щодо неї домашнього насильства.

У дворі домоволодіння, розташованого у місті Корюківка, чоловік заподіяв поліцейським колото-різані рани кухонним ножем.

Дії обвинуваченого були раптовими та не прогнозованими. Він намагався завдати ударів у життєво-важливі органи з метою позбавлення правоохоронців життя, однак такий умисел не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі.

Попередження та заклики працівників поліції до припинення протиправних дій не зупинили обвинуваченого, що стало підставою для  застосування правоохоронцем табельної вогнепальної зброї.

Оцінка діям поліцейського за вказаним фактом надана у іншому кримінальному провадженні. За результатами розслідування прийнято рішення про закриття справи у зв’язку з відсутністю в діях особи складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Відтак, з урахуванням  позиції держобвинувача, суд засудив зловмисника до 9 років позбавлення волі.

Вирок Менського районного суду області законної сили не набрав.

За інформацією Менської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1336