Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

Прокурори повідомили про підозру членам організованої злочинної групи

  

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю регіональної прокуратури повідомив про підозру трьом особам, в діях яких вбачаються ознаки організованої злочинної групи.

За даними слідства, ув’язнений, який утримується в державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор», спільно з колишньою співмешканкою та працівником цієї установи зорганізувалися у стійке угруповання, об’єднане єдиним планом та розподілом ролей учасників групи, для вчинення низки злочинів.

Так, інспектор слідчого ізолятора регулярно доставляв на територію установи наркотичні засоби, які отримував від цивільної особи через службу доставки. У подальшому заборонені речовини правоохоронець передавав ув’язненому, який збував їх іншим арештантам.

Всього за час розслідування кримінального провадження задокументовано вчинення 4 тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі 3 факти збуту психотропної речовини.

Дії одного співучасника кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, інших двох – за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. 

Слідство за вказаним фактом триває. Оперативний супровід здіснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1186