Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

За втручання прокуратури земельна ділянка вартістю понад 73 млн грн повернута державі

  

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області провадження у справі за позовом Бахмацької місцевої прокуратури закрито у зв’язку із добровільністю виконання позовних вимог прокурора.

Так, Господарським судом Чернігівської області розглядався позов Бахмацької місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки, укладеного Чернігівською обласною державною адміністрацією з відповідачем.

На стадії підготовчого судового провадження, розпочатого у травні поточного року, 17.07.2020 сторони уклали угоду про дострокове припинення дії договору оренди землі та повернення земельної ділянки державі з приведенням її у стан, в якому вона перебувала до надання в оренду.

Встановлено, що Чернігівською ОДА у 2016 році земельна ділянка площею 30 га на підставі договору оренди була передана суб’єкту господарювання для складування резерву ґрунту строком на 15 років.

Натомість орендар не лише не використовував земельну ділянку за цільовим призначенням, а внаслідок безгосподарності та неналежної охорони допустив незаконне видобування на ній корисних копалин місцевого значення – будівельного піску на території Батуринської міської ради Бахмацького району.

Вартість земельної ділянки, за даними незалежної експертної оцінки, становить понад 73 млн грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1006