Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2020

Прокуратура відстоює інтереси держави в особі Національної академії аграрних наук України

  

Прилуцька місцева прокуратура звернулася до суду із позовом, в якому вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу майнових прав на незавершене сільськогосподарське виробництво (врожай 2020 року).

Встановлено, що Державним підприємством «Дослідне господарство «Івківці», в особі його директора, укладено ряд договорів з приватним сільськогосподарським товариством,  відповідно до яких останнє здійснювало обробіток земель, що перебувають у постійному користуванні ДП «ДГ «Івківці» та вирощування на них озимих культур пшениці, ячменю та ріпаку.

У подальшому, між вказаними суб’єктами укладено ще один  правочин щодо продажу сільськогосподарському товариству цьогорічного врожаю, вирощеного на землях дослідного господарства, за заниженою ціною.

Водночас з’ясовано, що орган управління державного підприємства –  Президія Національної академії аграрних наук України, не погоджував укладення службовими особами державного підприємства вищевказаних договорів.

Також позовні вимоги обґрунтовані тим, що службові особи підприємства вчинили дії, спрямовані на фактичну передачу сільськогосподарському товариству права користування землею державної форми власності для здійснення ним власної господарської діяльності. При цьому, договір оренди землі між вказаними суб’єктами не укладався.
         
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1118