Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

Прокурорами на Чернігівщині забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень

  

Органами прокуратури області забезпечено ефективну реалізацію представницьких повноважень. Так, лише за минулий період 2020 року судами вже задоволено майже 190 позовів прокурорів на 236 млн грн., добровільно відшкодовано за закритими справами коштів на суму понад 300 млн грн. Ще понад 200 позовів на суму 675 млн грн. наразі перебуває на розгляді в судах.

Прокурорами забезпечено реагування на порушення у всіх сферах суспільних правовідносин, зокрема у бюджетних та земельних, державній та комунальній власності, у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Так, на усунення порушень при здійсненні закупівель товарів, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією, прокуратурою області та місцевими прокурорами заявлено 5 позовів. Кошти в сумі 206 тис грн. вже повернуто до бюджету.

Реагували прокурори також на інші факти порушень при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, ухилення від сплати коштів пайової участі забудовниками.

Серед позовів, заявлених у сфері державної та комунальної власності, варто відмітити позови про повернення у розпорядження держави  нежитлової будівлі «Будинок сиріт» у місті Чернігові, приміщення історичного музею у Прилуцькому районі, а також –  нерухомого майна загальною площею 709 м2 у розпорядження Міністерства культури та інформаційної політики України, що знаходиться у Козелецькому районі.

Окрім того, зважаючи на інформацію Деснянського басейнового управління водних ресурсів про значну кількість безгосподарських гідротехнічних споруд, більшість з яких перебуває у занедбаному стані, розпочато організацію системної роботи щодо передачі їх у комунальну власність.

Також органами прокуратури вживаються заходи, які зобов’язують органи влади та місцевого самоврядування визначати межі об’єктів природно-заповідного фонду з метою недопущення їх протиправного використання, а також щодо повернення у розпорядження держави земель наведеної категорії, які протиправно були передані у приватну власність.

 Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 1019