Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2020

Забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурора на загальну суму майнових вимог 69 млн грн

  

Примусове виконання рішень судів є завершальною стадією судового провадження, у ході якої реально поновлюються інтереси держави.

Відтак, органами прокуратури області забезпечується постійний контроль за виконання судових рішень, постановлених за позовами відомства.

Так, упродовж 2020 року прокурорами вивчено більше 100 виконавчих проваджень. На незаконні рішення, дії та бездіяльність державних виконавців прокурори реагували внесенням скарг, 60 з яких вже розглянуто та задоволено.

Вивченням повноти вжитих у виконавчих провадженнях заходів до стягнення сум боргу установлено, що типовими порушеннями, які допускаються виконавцями при виконанні рішень вказаної категорії є не витребування декларацій про доходи та майно боржників, несвоєчасне звернення стягнення на доходи боржників, невжиття заходів щодо реалізації наявного нерухомого майна, не накладення/несвоєчасне накладення арешту на майно.  

Загалом у 2020 році забезпечено реальне виконання судових рішень за позовами прокурорів на суму 69 млн грн, у тому числі 42 млн грн –  за позовами минулих років. У державну та комунальну власність повернуто та попереджено до вибуття 342 га земель. 

Разом з тим, на виконання в органи державної виконавчої служби наразі передані судові рішення на загальну суму понад 46 млн грн, тож подальша робота з цих питань триває. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

кількість переглядів: 1052