Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2020

Господарський суд підтримав позицію прокурора щодо необхідності відшкодування 76 тисяч гривень за несвоєчасне виконання зобов’язань

  

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою області виявлено недобросовісного забудовника, що намагався ухилитися від сплати до місцевого бюджету 700 тис. грн пайового внеску у створення та розвиток інфраструктури населеного пункту.

З метою їх стягнення, прокурор обґрунтовано звертався з позовними заявами до суду, які наразі задоволені.

При цьому, враховуючи тривалий строк прострочення виконання зобов’язань, прокурором подано до суду ще один позов про стягнення із забудовника штрафних санкцій та пені в сумі 76 тисяч гривень.

За результатами розгляду справи, господарським судом Чернігівської області 31.07.2020 позов прокурора задоволено у повному обсязі.

Водночас, з метою не виконання взятих на себе зобов’язань відповідач звернувся до суду з позовом про визнання договору про пайову участь недійсним з підстав його укладення під впливом тяжкої обставини і на вкрай невигідних умовах. Господарський суд Чернігівської області, підтримавши правову позицію прокуратур,и відмовив у задоволенні цього позову 5 серпня 2020 року.

Варто відмітити, що це була повторна спроба позивача оскаржити договір пайової участі у судовому порядку. У 2017 році у задоволенні його позовних вимог за участі прокуратури суд відмовив також.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1220